• 1 august 2018 – încheierea procesului de reogranizare a I.P. „CTIF”, ca urmare a transformării Î.S „Fintehinform” în noua instituție și prin fuziunea Î.S „Fiscservinform” și ÎS „Vamservinform” cu I.P. „CTIF”. Instituția a fost creată în contextul reformei administrației publice realizată de Guvern și a preluat drepturile, obligațiile, funcțiile și serviciile prestate de întreprinderile de stat „Fintehinform”, „Fiscservinform” și „Vamservinform”, în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 125 din 06.02.2018 „Cu privire la Instituția publică „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe”.
  • 1 octombrie 2018 – Ziua fondării Instituției Publice „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe”. Sărbătoare profesională instituită de Ministerul Finanțelor, prin Ordinul nr. 165 din 01.10.2018. Decizia a fost luată la solicitarea angajaților instituției în contextual împlinirii, la 1 octombrie 2018, a 45 de ani de la constituirea Centrului de calcul al Ministerului Finanțelor.
  • septembrie 2020-2023 – Demararea amplului proces dezvoltare instituțională, orientat spre inovație, calitate, performantă, procese eficiente, soluții inovative și o echipă profesionistă, dornică de ași perfecționa continuu abilitățile.