02/12/2019

Responsabili pentru formarea profesională a specialiștilor în finanțe publice din cadrul Ministerului Finanțelor și al Centrului de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF) au participat, săptămâna trecută, la a doua Conferință internațională privind dezvoltarea capacităților de formare a specialiștilor în finanțe publice, desfășurată la Tbilisi, Georgia.

08/11/2019

Serviciile contabile, dar și cele de implementare și menținere a Sistemului Informațional Integrat de Evidență Contabilă pentru Autoritățile Publice bazat pe platforma 1C (SIIECAP), oferite de Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF), sunt tot mai solicitate de către autoritățile și instituțiile publice din țară.

29/10/2019

Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF) va beneficia de oportunități de  preluare a celor mai bune practici ale partenerilor din Lituania privind dezvoltarea și asigurarea securității cibernetice a sistemelor informatice din domeniile finanțe publice, fiscal și vamal. Acesta este unul din principalele rezultate ale vizitei de studiu, efectuată săptămâna trecută la Vilnius, de o delegație a CTIF, condusă de șeful departamentului tehnologii informaționale al instituției, Radu Cornea.

23/10/2019

În nouă luni ale anului curent, numărul documentelor fiscale electronice prezentate Serviciului Fiscal de Stat (SFS) de către contribuabilii persoane juridice și persoane fizice prin intermediul serviciilor electronice oferite de sistemul informațional al SFS a crescut, față de aceeași perioadă a anului 2018, cu 8,5% și a depășit cifra de 2 mil. 41,6 mii.

22/10/2019

În perioada ianuarie – septembrie 2019, numărul autorităților și instituțiilor publice care  utilizează Sistemul Informațional Integrat de Evidență Contabilă în Autoritățile Publice pe platforma 1C (SIIECAP), administrat de Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF), a crescut, față de finalul anului 2018, cu 15,7 % și a ajuns la 997 de entități.

18/10/2019

Săptămâna curentă au fost finalizate încă două cursuri de instruire pentru specialiștii din sistemul finanțelor publice, organizate de Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF) în parteneriat cu Ministerul Finanțelor. Primul curs, cu genericul ”Introducere în finanțe publice”, a întrunit specialiști în finanțe publice din cadrul autorităților publice centrale și locale, iar al doilea, dedicat executării bugetului în autoritățile publice de nivel central și local, specialiști începători în finanțe publice din cadrul autorităților publice centrale și locale.