Specialiștii începători în finanțe publice pot aplica la cursurile de instruire organizate de CTIF

Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF) invită specialiștii începători în finanțe publice din cadrul autorităților publice centrale și locale să se înscrie la unul din cele cinci cursuri de instruire ce vor fi organizate de CTIF în prima săptămână a lunii decembrie 2019.  

Primul curs de instruire cu genericul „Bazele contabilității bugetare: cadrul normativ, introducere în aplicarea Sistemului Informațional Integrat de Evidență Contabilă pentru Autoritățile Publice. Specificul pentru autoritățile publice de nivel central și local”, cu o durată de cinci zile,  se va desfășura în perioada 2 – 6 decembrie în sala de instruire a Ministerului Finanțelor, mun. Chișinău, str. Pușkin 44.  

Celelalte patru cursuri cu tema „Sistemul Informațional Automatizat „e – Factura”, cu o durată de patru ore fiecare, vor avea loc în zilele de 2, 3 și 4 decembrie la sediul Centrului de instruire în finanțe al CTIF amplasat pe adresa: mun. Chișinău, str. Pușkin 45, etajul 2.

Instruirile vor fi moderate de experți în domeniul finanțelor publice și formatori ai CTIF.   Toate cursurile sunt gratuite pentru participanți, ele fiind finanțate de către Ministerul Finanțelor.

Programul primului curs de instruire include aspecte teoretice și practice ale organizării evidenței contabile în sistemul bugetar, precum și studierea și testarea funcționalităților Sistemului Informațional Integrat de Evidență Contabilă pentru Autoritățile Publice pe platforma 1C (SIIECAP), sistem administrat de către CTIF.

Doritorii de a participa la acest curs pot să se înscrie în regim on - line, accesând link-ul: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdMLoJdBiGVC2d8eOENgwpJgCmskHAWgPWMhf4BjFcf_xNaXg/viewform.

Agenda celor patru cursuri de instruire cuprinde studierea funcționalităților Sistemului Informațional Automatizat (SIA) „e – Factura” și formarea deprinderilor practice privind crearea, redactarea, semnarea electronică și circulația electronică a facturilor fiscale în format electronic prin intermediul SIA „e – Factura”, administrat de CTIF.

Specialiștii care doresc să se înscrie la aceste instruiri, trebuie să o facă, accesând link-ul https://docs.google.com/forms/d/1ViKW7ttkJ637ey36-iL7e--EJr_YLsrM0mMTiEUuTCU/edit?ts=5dd65c43.

Mai multe informații despre organizarea celor cinci cursuri de instruire pot fi obținute la Centrul de instruire în finanțe al CTIF, tel: 022 822 032, 068669942

În decursul lunii noiembrie, CTIF a desfășurat 10 cursuri de instruire pentru specialiștii începători în finanțe publice din cadrul autorităților publice locale și centrale, instituțiilor publice și instituțiilor de învățământ din țară. 

Cursurile de instruire sunt organizate de CTIF în conformitate cu Programul de instruiri pentru specialiștii din sistemul finanțelor publice în anul 2019, aprobat de Ministerul Finanțelor.

Serviciul de presă al CTIF
27 noiembrie 2019

Etichete