CTIF va prelua cele mai bune practici europene de formare profesională a specialiștilor în finanțe publice

Responsabili pentru formarea profesională a specialiștilor în finanțe publice din cadrul Ministerului Finanțelor și al Centrului de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF) au participat, săptămâna trecută, la a doua Conferință internațională privind dezvoltarea capacităților de formare a specialiștilor în finanțe publice, desfășurată la Tbilisi, Georgia.

La conferință au luat parte reprezentanți ai entităților de profil din nouă țări europene. Evenimentul a fost organizat de Academia Națională de Finanțe și Economie (NAFE) a Ministerului Finanțelor din Olanda în comun cu Academia Ministerului Finanțelor din Georgia. Prima conferință cu aceeași temă, organizată de academia olandeză, a avut loc în noiembrie 2018 la Haga.

Reprezentanții țărilor participante la conferința de la Tbilisi au prezentat experiențele de formare profesională a specialiștilor în finanțe publice din aceste țări, au discutat modalitățile de preluare a celor bune practici în acest domeniu, precum și aspecte legate de dezvoltarea portalului de comunicare pentru responsabilii de dezvoltarea profesională a specialiștilor în finanțe publice din cele nouă țări, portal lansat în noiembrie 2018 pe site – ul Academiei Naționale de Finanțe și Economie din Olanda.

Diana Grosu - Axenti, sef de direcție generală din cadrul CTIF, care a prezentat, în cadrul conferinței, practicile de instruire a specialiștilor în finanțe publice aplicate de Ministerul Finanțelor și Centrul de instruire al CTIF, a declarat că experiența și  bunele practici ale colegilor din mai multe țări europene vor servi drept repere pentru îmbunătățirea procesului de instruiri a specialiștilor în finanțe publice din R. Moldova. 

Amintim că CTIF este abilitat, prin statutul său, să acordare suport instituțional în dezvoltarea capacităților profesionale ale specialiștilor ce activează în domeniile finanțe publice, achiziții publice, fiscal și vamal.

Serviciul de presă al CTIF
2 decembrie 2019

Etichete