Cursuri de instruire privind utilizarea sistemului informațional ”Registrul de stat al achizițiilor publice (MTender)”

Responsabili pentru înregistrarea contractelor de achiziții publice la trezorerii din cadrul instituțiilor bugetare din raioanele Edineț și Briceni participă astăzi, 17 iulie, la cursuri de instruire privind utilizarea SI ”Registrul de stat al achizițiilor publice (MTender)”, organizate de Instituția Publică “Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe” (CTIF). Ghidați de reprezentanții CTIF,  participanții la aceste cursuri testează funcționalitatea modulului SI MTender de generare și semnare electronică ale contractelor de achiziții publice.

Participanții la cursuri sunt asistați de către specialiștii CTIF la toate etapele de utilizare a SI MTender: înregistrarea în sistem, introducerea datelor contractelor de achiziții publice, generarea  și semnarea electronică a acestor contracte. În urma implementării SI MTender, nu va mai fi necesară deplasarea la trezorerii pentru a înregistra contractele de achiziții publice pe suport de hârtie, acestea fiind recepționate de trezorerii prin canale electronice și ulterior înregistrate.

Vineri, 19 iulie, la cursurile de instruire desfășurate de CTIF vor participa responsabili din cadrul instituțiilor bugetare din încă două raioane: Dondușeni și Ocnița . Până la moment, asemenea cursuri în avut loc în mun. Balți și în opt raioane (Rezina, Șoldănești, Hâncești, Comrat, Taraclia, Călărași, Ungheni, Telenești). La aceste cursuri au participat 170 de persoane din 167 instituții bugetare. 

MTender este un sistem electronic al achizițiilor publice care asigură creșterea transparenței, vitezei și concurenței achizițiilor și are menirea de a exclude definitiv utilizarea hârtiei în derularea acestui proces. Sistemul MTender este accesibil pe platforma www.mtender.gov.md 

Serviciul de presă al CTIF
17 iulie 2018

Cursuri de instruire

gov.md

mf.gov.md

servicii.gov.md