05/08/2019

În prima jumătate a anului curent, numărul unităților de transport supuse măsurării sarcinilor pe osii, masei totale și dimensiunilor de gabarit la punctele de trecere a frontierei de stat de către Organismul de inspecție din cadrul Centrului de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF) a crescut, față de aceeași perioadă a anului 2018, cu 9,5% și a alcătuit circa 146,8 mii. Aceste date sunt consemnate într-un raport de bilanț al Direcției evidență și măsurări în domeniul vamal a CTIF în cadrul căreia activează Organismul de inspecție

25/07/2019

Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF) a executat toate lucrările prevăzute în contractul încheiat cu Ministerul Finanţelor privind dezvoltarea și asigurarea bunei funcţionări a Sistemului Informaţional de Gestionare a Finanţelor Publice (SIGFP) ce aparține ministerului, se arată într-un raport al CTIF privind totalurile activității sale în primul semestru al anului 2019. Raportul precizează că acest sistem, administrat de CTIF, a funcționat în regim non – stop și fără blocaje, în perioada dată nefiind înregistrată nici o reclamație din partea utilizatorilor.

22/07/2019

În primele șase luni ale anului curent, încă 47 de autorități și instituții publice au demarat, cu suportul specialiștilor IT ai Centrului de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF), implementarea Sistemului Informațional Integrat de Evidență Contabilă în Autoritățile Publice pe platforma 1C (SIIECAP), administrat de CTIF. La finalul lunii iunie 2019, acest sistem era utilizat de către 985 de autorități și instituții publice din țară.

18/07/2019

În prima jumătate a anului curent, numărul total al persoanelor fizice și juridice care au acces la serviciile fiscale electronice a crescut, față de finalul anului 2018, cu 7,6% și a alcătuit peste 185,8 mii. Această dinamică se datorează, în temei, creșterii rapide a numărului persoanelor fizice care beneficiază de acces la serviciile fiscale electronice.

16/07/2019

În primul semestru al anului 2019, Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF) a desfășurat 25 de cursuri de instruire în domeniul finanțelor publice, cele mai multe - 17 – fiind instruirile dedicate utilizării serviciilor fiscale electronice. La cursurile cu această temă au participat 218 contribuabili, majoritatea fiind agenți economici care utilizează sau doresc să utilizeze sistemele informaționale automatizate (SIA) ale Serviciului Fiscal de Stat, SIA administrate de CTIF.  

12/07/2019

În primul semestru al anului curent, numărul persoanelor fizice și persoanelor juridice care au primit semnături electronice, eliberate de Centrul de înregistrări al Instituției publice „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe” (CTIF) a crescut, față de aceeași perioadă a anului 2018, cu circa 10% și a alcătuit peste 9,8 mii. Această dinamică se datorează creșterii ascendente a numărului persoanelor fizice care au procurat semnături electronice de la CTIF.

Subscribe to Comunicate