18/10/2019

Săptămâna curentă au fost finalizate încă două cursuri de instruire pentru specialiștii din sistemul finanțelor publice, organizate de Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF) în parteneriat cu Ministerul Finanțelor. Primul curs, cu genericul ”Introducere în finanțe publice”, a întrunit specialiști în finanțe publice din cadrul autorităților publice centrale și locale, iar al doilea, dedicat executării bugetului în autoritățile publice de nivel central și local, specialiști începători în finanțe publice din cadrul autorităților publice centrale și locale. 

15/10/2019

În nouă luni ale anului 2019, numărul total al rapoartelor expediate prin intermediul Ghișeului unic de raportare electronică www.raportare.gov.md  către autoritățile de stat din sectoarele finanțe publice și statistică a depășit cifra de 1 mil. 327 mii. Cea mai mare parte din rapoarte – circa 1 mil. 288 mii - au fost transmise de către autorități/instituții publice și agenți economici, iar altă parte – peste 39 mii – de către cetățeni.

11/10/2019

Semnătura electronică devine tot mai solicitată de către cetățenii din țara noastră. În nouă luni ale anului curent, numărul persoanelor fizice care au primit semnături electronice de la Centrul de înregistrări al Instituției publice „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe” (CTIF) a crescut, față de aceeași perioadă a anului 2018, cu 11,6% și a depășit cifra de 12,7 mii. În acest răstimp, numărul cetățenilor care și-au reînnoit certificatul cheii publice a alcătuit 11,2 mii.

09/10/2019

În urma reevaluării, Centrul Național de Acreditare MOLDAC a reînnoit, prin decizia sa nr. 144 din 13.09.2019, acreditarea Organismului de inspecție din cadrul Centrului de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF), pe un termen de patru ani, pentru domeniul de acreditare solicitat.

03/10/2019

Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF) va beneficia de oportunități pentru preluarea experienței specialiștilor IT din cadrul Serviciului Venituri de Stat al Letoniei în materie de implementare a sistemului de monitorizare electronică a vânzărilor și a practicii de automatizare a instruirilor privind utilizarea sistemelor informatice din instituțiile publice din Letonia. Asupra acestor momente s-a convenit la finalul vizitei de studiu, efectuată săptămâna trecută la Riga, de o delegație a CTIF, condusă de directorul adjunct al instituției, Vadim Muntean.

30/09/2019

Instituția publică ”Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe” (CTIF) a lansat astăzi  versiunile în rusă și engleză ale paginii sale web oficiale www.ctif.gov.md. Traducerea paginii electronice a fost efectuată de către specialiști din cadrul CTIF și are scopul de a asigura accesul la informații al vorbitorilor de limbă rusă din țară și de peste hotare, precum și al vorbitorilor de limbă engleză din alte țări interesați de activitățile și serviciile prestate de instituție.

Abonează-te la Comunicate