Cursuri

Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF) îndeamnă agenții economici interesați să participe la unul din cele trei cursuri de instruire privind utilizarea sistemului informațional automatizat e – Factura, pe care le va organiza în ultimele trei zile de vineri a lunii septembrie. Primele două cursuri programate pe 13 și 20 septembrie vor fi ținute în limba română, iar al treilea – pe 27 septembrie - în limba rusă.

Cele trei cursuri de instruire, cu o durată de patru ore fiecare, vor avea loc la sediul Centrului de instruire în finanțe al CTIF pe adresa: mun. Chișinău, str. Pușkin 45, etajul 2., cu începere de la ora 9.00.

Scopul principal al acestor instruiri este de a oferi agenților economici suport consultativ și tehnic în ceea ce privește crearea, redactarea, semnarea electronică și circulația electronică a facturii fiscale în format electronic prin intermediul sistemului informațional automatizat e - Factura, administrat de CTIF.

Serviciul e – Factura se află în topul celor mai solicitate servicii fiscale electronice utilizate de către persoanele juridice. La finalul primului semestru al anului curent, numărul total al persoanelor juridice care beneficiau de acces la aceste servicii s-a ridicat la 78,2 mii.

De menționat că 30 la sută din timpul rezervat instruirilor desfășurate  de CTIF este  dedicat aspectelor teoretice și 70 - exercițiilor practice, ceea ce permite audienților să-și consolideze abilitățile de utilizare a serviciului e - Factura, abilități ce le vor ajuta să-și îndeplinească corect și rapid obligațiile fiscale în regim on – line.

Mai multe informații despre temele, durata și orarul instruirilor privind utilizarea serviciilor fiscale electronice, inclusiv a serviciului e – Factura, pot fi găsite pe pagina web oficială a CTIF, accesând link –ul: https://ctif.gov.md/servicii-de-instruire-si-call-centru.

Agenții economici care doresc să participe la cursurile nominalizate urmează să se înscrie în prealabil în regim on- line, accesând http://cursuri.ctif.md/ro sau la numerele de telefon: 022 822 032, 068669942.

În opt luni ale anului curent, CTIF a desfășurat 23 de cursuri de instruire dedicate utilizării sistemului informațional automatizat e – Factura și 4 cursuri – utilizării serviciile fiscale electronice, la care au participat în total 338 de contribuabili.

 

Serviciul de presă al CTIF
6 septembrie 2019