Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe are un nou director  interimar

Noul director interimar al Instituției publice „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe” (CTIF), Vitalie Coceban, numit prin ordinul Ministerului Finanțelor, a fost prezentat astăzi echipei CTIF de către Secretarul de stat al Ministerului Finanțelor,  Dorel Noroc.

În luarea sa de cuvânt, Dorel Noroc a subliniat că noul director interimar al CTIF are o experiență bogată în domeniul administrării și modernizării sistemelor informaționale de stat, a serviciilor electronice, dar și în gestionarea activității echipelor de specialiști IT, ceea ce î-i va ajuta să continue cu succes procesul de dezvoltare a infrastructurii digitale a Ministerului Finanțelor. Secretarul de stat și-a exprimat certitudinea că noul director va reuși să asigure eficientizarea activităților CTIF și atingerea obiectivelor majore ale Instituției. 

La rândul său, Vitalie Coceban a mulțumit pentru încrederea acordată, accentuând că  este conștient de această provocare, dar și de complexitatea eforturilor care trebuie depuse. „Voi fi receptiv la toate propunerile și deschis pentru orice discuție care poate influența schimbarea în bine a lucrurilor. Vă invit și în continuare să fiți membri pro-activi ai echipei și să vă implicați plenar în activitățile de modernizare a sistemului informațional al Ministerului Finanțelor și a serviciilor oferite cetățenilor de către subdiviziunile și autoritățile administrative din subordinea Ministerului”, a menționat Coceban.

Vitalie Coceban are o experiență de mai bine de 20 de ani de activitate în domeniul digitizării serviciilor oferite de către autoritățile publice centrale din R. Moldova. În anii 2000 – 2009 a exercitat funcția de director executiv al AO „MoldInfonet” – prestator al serviciilor de Internet pentru autoritățile publice centrale, apoi cea de director adjunct al ÎS „Centrul de Tehnologii Speciale”, după care timp de 10 ani a lucrat în calitate de Administrator al ÎS „Fiscservinform”, care la 1 august 2018 a fuzionat cu CTIF.   

Serviciul de presă al CTIF
2 ianuarie 2020

Теги